Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський МЗС знову повчає, якою має бути українська Конституція

П'ятниця, 17 липня 2015, 14:11

Російський МЗС в унісон з бойовиками розкритикував проект змін до Конституції, направлений Верховною Радою до Конституційного суду в четвер.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, поширеному в четвер.

У МЗС РФ обурилися, що проект змін до Конституції України в частині, що стосується децентралізації, був підготовлений без участі представників окупованих проросійськими бойовиками територій.

"Цей документ ніяк не співвідноситься з Мінськом домовленостями", - заявили в МЗС РФ.

"Спроба видати внесення в текст конституційних поправок до розділу "Перехідні положення" тези "про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" як якесь виконання Києвом своїх мінських зобов'язань є лише імітацією і не повинно нікого обдурити", - заявили в установі Лаврова.

У МЗС РФ вирішили, що "це підтверджується зробленю 16 липня 2015 Президентом Порошенком заявою у Верховній Раді про те, що проект змін до української Конституції не передбачає особливого статусу Донбасу".

У російському МЗС вирішили, що така "децентралізація по-київски" "в будь-який момент може стати "розмінною монетою" у безперервній боротьбі за владу в країні".

"Актуальність реальної конституційної реформи в Україні вкрай велика. Але її метою і підсумком має стати поява глибоко переробленого, оновленого і широко обговореного суспільного договору, який сприймався б поліетнічним українським суспільством як міцний, надійний, розрахований на тривалу перспективу і такий, що гарантує рівноправність регіонів і національностей. Без цього Україна не зможе вирішити поставлені перед нею невідкладні завдання щодо виходу з нинішнього важкого кризи ", - повчають в російському МЗС.

"Закликаємо українську сторону перестати створювати видимість процесу політичного врегулювання і неухильно слідувати духу і букві "Мінська-2", - заявили в російському МЗС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...