Ципрас звільнив чиновників, які виступали проти угоди з кредиторами

Субота, 18 липня 2015, 01:23

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас відправив у відставку чиновників, які виступали проти угоди з міжнародними кредиторами.

Про це пише Reuters.

Своєї посади, зокрема, позбувся глава міністерства енергетики Панайотіс Лафазаніс, главою відомства був призначений Панос Скурлетіс. До цього він очолював міністерство праці. Лафазаніс, що втратив свій пост, є лідером лівої платформи партії СІРІЗА, яка здобула перемогу на останніх парламентських виборах.

На звільнене місце керівника Мінпраці прийшов Йоргос Катрунгалос.

Про відставку через незгоду з рішенням Афін про домовленість з кредиторами раніше заявила заступник міністра праці Наді Валавані. На її місце прийшов Трифон Алексіадіс.

Ципрас також звільнив з посади першого заступника міністра соціального страхування Дімітріса Стратуліса та першого заступника міністра енергетики Костаса Ісіхоса, який є співголовою змішаної російсько-грецької комісії зі співробітництва.

Зберегти пости вдалося міністру внутрішніх справ Нікосу Вуцісу, міністру національної оборони Паносу Камменосу, міністру економіки Йоргосу Статакісу і міністру закордонних справ Нікосу Котзіасу.

Посада глави Мінфіну, як і раніше займає Евклід Цакалотос.

Проти підписання угоди з кредиторами в Брюсселі виступили більшість членів центрального комітету партії СІРІЗА, у тому числі два міністри уряду.

У комітеті пояснили своє невдоволення тим, що греки на референдумі сказали "ні" кредиторам. Члени коаліції також визнали, що домовленість не відповідає принципам лівої партії та інтересам робітників класів.

Примітно, що незадовго до розгляду угоди в парламенті, сам Ципрас зізнався в невірі в підписаний ним план порятунку Греції. Він повідомив, що ніч підписання угоди з кредиторами стала "поганою ніччю для Європи". Прем'єр також додав, що "сувора правда полягає в тому, що Греції нав'язали шлях по вулиці з одностороннім рухом".

Проте, парламент Греції схвалив угоду з Єврогрупою. За угоду проголосували понад 228 грецьких депутатів, проти - 64. Близько половини тих, хто проголосували проти є членами правлячої партії СІРІЗА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування