Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волонтери розказали про контрабанду в зоні АТО, яку "не побачили" контролюючі органи

Субота, 18 липня 2015, 06:45

Волонтерів з мобільних груп у зоні АТО дивує, чому контролюючі органи з різних відомств раніше "не бачили" очевидної контрабанди, яку вони зафіксували трохи більш як за добу чергування на лінії розмежування.

Про це під час наради з силовиками у Кривому Розі заявив голова волонтерського об'єднання "Народний тил" Георгій Тука, повідомляє Укрінформ.

"У мене є велике питання до держслужбовців різних структур: скажіть, будь ласка, чим треба керуватися, щоб повірити поясненню водія, який  віз із Миколаєва у Донецьк хуру із заготовками для цигарок, з обладнанням для виробництва цигарок, з клеєм, з папером для цигарок. Він пише пояснення, що  везе макулатуру, що він, сердешний, заблукав, а суд, не побачивши порушення закону і правил перетину зони відчуження, виносить рішення і дозволяє йому забрати цю хуру", - сказав Тука.

Він додав, що її "вчасно" знищив сепаратистський танк, інакше контрабанда потрапила б на окуповану територію.

Ще один наведений волонтером приклад очевидної контрабанди стосувався продуктів, які везли через лінію розмежування.

"Учора ми помолодшали років на 30-35, інакше як можна пояснити такі ціни? У нас є фотокопії документів, за якими вантажі переправляються у бік "ДНР/ЛНР", де вказано вартість: сир російський по 2 гривні за кілограм, сир швейцарський з пліснявою - 35 грн за кілограм, бройлери - 12 гривень тушка, свинина - 14 грн за кілограм. І всі роблять вигляд, що це нормально, всі цьому вірять", - констатував Тука.

За словами голови Народного тилу, його надихнуло те, що за вчорашню ніч і сьогоднішній ранок він і голова фонду "Крила Фенікса" Юрій Бірюков отримали "шквал дзвінків" від багатьох людей "аж до командирів цілих підрозділів", яким набридла безкарність контрабандистів, і вони заявили про  готовність  допомагати волонтерам усіма можливими способами - інформаційно, фізичною підтримкою, озброєною охороною.

"Для нас немає своїх і чужих, і у нас немає ніяких, скажімо, корпоративних гальм. Якщо ми побачимо, що у процесі контрабанди будуть задіяні співробітники СБУ, ми будемо бити СБУ, якщо це Збройні сили, будуть биті Збройні сили, якщо прикордонники - будуть отримувати прикордонники", - попередив Тука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування