Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії черговий військових літак вийшов з ладу

Субота, 18 липня 2015, 13:33

В Росії всьоме з початку літа зазнав краху військовий літак. 

Як повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело в екстрених службах, військово-транспортний літак Ан-12 приземлився у Челябінську повз злітно-посадочної смуги і зазнав пошкоджень. 

За даними джерела, літак летів на аеродром "Чкаловський".

"Однак над Челябінською областю у нього відмовив один, а потім другий двигун. Екіпаж прийняв рішення про екстрену посадку на аеродромі "Баландино" (Челябінськ), проте не зміг здійснити посадку на злітно-посадкову смугу, а приземлився паралельно на грунт, втупившись у нього носом  і загруз", - повідомило джерело.

Внаслідок аварійної посадки ніхто не постраждав, проте аеропорт довелося на деякий час закрити. Через це один цивільний літак довелося направити на запасний аеродром.

Як повідомляє видання "Доступ", за попередніми даними, у літака відмовили двигуни, коли блискавка вдарила у його хвіст.  Командир екіпажу після попадання блискавки в хвостову частину літака запросив аварійну посадку у Челябінську о 16.55.

Усі фото з сайту "Доступ
 
 

Раніше у Міноборони РФ повідомили, що літак військово-транспортної авіації Ан-12 здійснив вимушену посадку в Челябінській області.

"О 14:56 за московським часом при виконанні планового польоту з Омська до Москви у літака Ан-12 відбулося спрацьовування сигналізації про відмову двох двигунів. Екіпаж здійснив вимушену посадку на заздалегідь визначений маршрутним завданням резервний аеродром в Челябінській області", - йшлося у повідомленні Міноборони РФ.

"Літак приземлився з другого заходу на грунт паралельно злітній смузі, в 150 метрах від неї, гальмівний шлях склав 300 метрів. Літак при посадці пошкодив передню стійку шасі, задні шасі зарилися в грунт", - повідомили в МНС.

В Міноборони РФ також повідомили, що причини авіаційного інциденту встановить спеціальна комісія міністерства

Зазначимо, інцидент з Ан-12 став вже сьомою аварією ВПС Росії з початку літа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування