На Київщині знайшли два арсенали зброї: гранати, гвинтівка, пістолет

Неділя, 19 липня 2015, 12:50

На Київщині у Броварах та Ірпіні  протягом доби  виявлено два арсенали зброї.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, у Броварах 18 липня з незаконного обігу було вилучено вогнепальну зброю, ввезену із району проведення антитерористичної операції.

"У ході обшуків помешкань чотирьох місцевих мешканців співробітники СБУ вилучили  19 гранат Ф-1 та 18 запалів до них, 3 гранати РГД-5, ручну протитанкову гранату РПГ-40, гвинтівку системи "Мосіна", пістолет системи "Наган" та патрони різних калібрів", - повідомили в СБУ.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)  КК, триває слідство.

17 липня в Ірпені співробітники СБУ затримали двох торгівців зброєю з великим арсеналом.

Місцевий мешканець та житель Києва намагалися налагодили нелегальний канал постачання вогнепальної зброї, у тому числі й із-за кордону.

"Під час обшуків у помешканнях затриманих правоохоронці вилучили 17 бойових пістолетів австрійської марки "Glock", понад 50 магазинів до них, десять одиниць автоматичної зброї американського та українського виробництва, 40 тисяч набоїв різних калібрів. Також виявлено устаткування для переобладнання та збирання зброї і виготовлення набоїв", - повідомили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 201 (контрабанда) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК.

 
 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування