Агентство Moody's знизило рейтинг Греції

Четвер, 2 липня 2015, 03:44

Слідом за двома іншими провідними агентствами, Moody's погіршило кредитний показник Греції - до рівня Caa3. При цьому не виключається і подальше зниження грецького рейтингу.

Про це пише Deutsche Welle.

Американське агентство Moody's знову знизило рейтинг Греції, що загрузла в борговій кризі - цього разу з рівня Caa2 до Caa3. Обидва показники вважаються "сміттєвими" і свідчать про високий кредитний ризик.

Нова оцінка знаменує поточне положення Афін, не здатних на даний момент забезпечити виплати за борговими зобов'язаннями. Раніше рейтинг Греції знизило і два інших агентства - Fitch і Standard & Poor.

Раніше Moody's погіршувало рейтинг грецьких облігацій в кінці квітня. При цьому не виключено і подальше зниження показників Греції, тому що ймовірність отримання Афінами грошей від міжнародних кредиторів знизилася.

У ніч на 1 липня минув термін для перекладу грецьким урядом 1,6 млрд євро Міжнародному валютному фонду. Греція стала першою промислово розвиненою країною, яка опинилася в стані заборгованості перед МВФ.

Також зниження грецького рейтингу агентством Moody's пов'язано з референдумом по запропонованим єврокредиторами реформам, запланованому на 5 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування