Демчишин: Україна не планує постачати бойовикам газ для опалення

Четвер, 2 липня 2015, 14:25

Уряд України поки не планує здійснювати поставки природного газу на непідконтрольні частини Донбасу для проходження опалювального сезону 2015/2016 років.

Про це заявив міністр енергетики Володимир Демчишин в ході круглого столу в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Маючи 16,6 млрд кубів газу (у сховищах на старт опалювального сезону – ред.) у минулому році ми закачали в Донецьку та Луганську область на непідконтрольні території 2 млрд кубів, чого ми не очікуємо в цьому році", - сказав міністр.

За його словами, припинення закупівель газу в РФ не вплине на підготовку до зими, а запаси газу в ПСГ України на старт опалювального сезону можуть досягнути 18 млрд кубометрів.

"Насправді це призупинення постачань (з Росії, - ред.) жодним способом не вплине ні на безпеку транспортування газу, ні на постачання в Україну, ні навіть на підготовку до опалювального сезону", - сказав Демчишин.

За його словами, Україна уже накопичила в ПСГ 12 млрд кубометрів газу, а щодня закачувала по 60 мільйонів кубів.

"До опалювального сезону є ще 100 днів. Якщо ми так і далі закачуватимемо, то ми вийдемо на 18 млрд", - сказав він.

Демчишин уточнив, що цей показник буде меншим, ніж заплановано у балансі, але значно більше, ніж минулого року - 16,6 млрд куб. м.

Як відомо, Росія без прохання України поставила на Донбасс 704 мільйони кубів газу, за які Україна відмовляється платити.

Після безрезультатних газових переговорів у Відні 30 червня, Україна зупинила закупівлі газу в Росії до узгодження ціни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...