Гайдар не хоче відмовлятися від російського громадянства і придумала вихід

Понеділок, 20 липня 2015, 12:28

Заступник голови Одеської ОДА Марія Гайдар не хоче відмовлятися від громадянства Російської Федерації і не виключила, що може працювати радником чи волонтером.

Про це вона заявила, відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції в Києві в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

"Звісно, я дотримуватимуся українських законів. Якщо раптом будуть якісь проблеми, якісь протиріччя, я, чесно, не хочу бути якоюсь точкою розбрату, точкою конфлікту. Я готова працювати в команді хоч як радник, хоч як волонтер", - заявила вона.

"А так, звісно ж я дотримуватимусь українських законів. Я, звичайно, не хочу відмовлятися від російського громадянства, проте робитимемо так, як необхідно робити згідно із законом", - сказала Гайдар.

 

Гайдар також зазначила, що працюватиме у сфері гуманітарних питань, зокрема, внутрішніх переселенців.

Згідно з українським законодавством, працювати державним службовцем в Україні може лише громадянин України.

Як повідомлялося, 17 липня голова Одеської облдержадміністрації Михаїл Саакашвілі анонсував призначення Гайдар його заступником, вона курируватиме соціальну сферу. За словами М.Саакашвілі, Гайдар для призначення на посаду прийме українське громадянство.

Гайдар - російська журналістка, дочка російського державного і політичного діяча Єгора Гайдара. Народилася в 1982 році, російський політик, громадський діяч, журналіст радіо "Эхо Москвы". Засновник і керівник Фонду соціальної допомоги і підтримки населення "Соціальний запит".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування