Активісти: Аваков піариться на справі Курченка і наражає країну на небезпеку

Понеділок, 20 липня 2015, 12:31

МВС та його управління з повернення викрадених активів не мають відношення до виявлення грошей олігарха Сергія Курченка у Латвії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

За його словами, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, розповідаючи про гроші Курченка, насправді оприлюднив непублічні дані Державної служби фінансового моніторингу і видав їх за власну роботу.

Крім того, за його словами, через керівника управління МВС з повернення вкрадених активів Олену Тищенко до цих матеріалів Держслужби фінмоніторингу тепер мають доступ її екс-чоловік Сергій Тищенко і його бізнес-партнер, депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський. Обох звинувачують у причетності до викрадення і продажу арештованих нафтопродуктів Курченка.

Також Шабунін побоюється, що через це Держслужбу фінмоніторингу можуть взагалі відключити від глобальної системи моніторингу.

"А це кінець хоч якимось надіям повернути вкрадені кошти в Україну", – вважає він.

Шановні редактори і журналісти, Аваков разом з аферисткою Тищенко вам збрехали, ніби ВОНИ знайшли гроші Курченка в Латві...

Posted by Vitaliy Shabunin on Monday, July 20, 2015

У свою чергу одна з керівників "Центру протидії корупції" Дарія Каленюк на своїй сторінці у Facebook також написала, що Сергій Тищенко, Пашинський, депутат від НФ Микола Мартиненко тепер отримають доступ до секретних матеріалів української фінансової розвідки, однак це ще не найгірше.

"Це півбіди. Найстрашніше буде, якщо матеріали Фінрозвідки України професіонал з "відмивання грошей" пані Тищенко здасть і Росії, зі слідством якої вона підписала угоду про співпрацю, що було умовою її звільнення з тюрми, в недалекому 2013 році. І не вірю я, що угода зі слідством Росії обходиться дешево", – додала вона.

довго думала, чому Arsen Avakov пішов на шалений репутаційний ризик та призначив Тищенко керівником департамету з повер...

Posted by Daria Kaleniuk on Sunday, July 19, 2015

Як відомо, у неділю Аваков повідомив про виявлення у Латвії 80 мільйонів доларів, 177 тис. євро та 1 млн чеських крон Курченка.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...