На Луганщині ліквідували трубопровід для контрабанди пального з РФ

Вівторок, 21 липня 2015, 06:10

У Луганській області підрозділ ДФС "Фантом" спільно з співробітниками СБУ та прикордонної служби ліквідували канал надходження в Україну контрабандного пального.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Фіскальної служби.

"Нелегальний трубопровід, через який перекачували пальне, функціонував в селі Пантюхіне і з'єднувався з одним із селищ Російської Федерації. Його довжина становила близько 1 кілометра", - наголошується в повідомленні.

На території України вихід трубопроводу знаходився у дворі приватного будинку, що належить одному з місцевих жителів. Туди регулярно, 5-6 разів на тиждень, заїжджали кілька вантажних автомобілів КАМАЗ і здійснювали нелегальну закачку контрабандного пального.

Після цього вантажівки прямували в сусіднє селище, де на території колишнього цегельного заводу пальне переливалося в ємності і зберігалося з метою конспірації кілька діб.

Як йдеться у повідомленні, надалі на підпільній базі паливо завантажувалося в бензовози і транспортувалося за межі Луганської області. Для надання законного вигляду вказаними операціями перевізниками оформлялися фіктивні товарно-транспортні накладні та інші супровідні документи, необхідні для перевезення пального.

При цьому прикриття незаконних угод здійснювали представники місцевих правоохоронних структур.

"Кінцевою точкою злочинної схеми ставала мережа АЗС, яка діє на території Донецької, Дніпропетровської, Луганської та Запорізької областей, через яку реалізовувалося нелегальне паливо", - зазначили в Фіскальній службі.

На даний момент встановлюється повне коло осіб, причетних до злочинної схеми. Триває перевірка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування