Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист підозрює, що Савченко і Сенцов опинилися в одному СІЗО

Вівторок, 21 липня 2015, 15:01

Українку Надію Савченко, яку незаконно утримує Росія, доставили ​​в один із СІЗО Ростова-на-Дону.

Про це повідомив російському "Інтерфаксу" у вівторок адвокат Марк Фейгін.

"За моєю інформацією, Надія Савченко вже в Ростові-на-Дону. Це неофіційна інформація, ми чекаємо підтвердження від ФСВП", - сказав адвокат.

За його словами, "поки залишається загадкою, куди конкретно її помістили".

"Мабуть, в ту ж пересильну тюрму, куди помістили Сенцова, Кольченка, Чірнія, яка знаходиться в прямому підпорядкуванні ФСВП", - вважає адвокат.

Фейгін додав, що у вівторок захист Савченко подасть скарга в порядку 124 статті КПК на ім'я генерального прокурора РФ Юрія Чайки, в якій адвокати заявляють про незаконність передачі справи з Москви в Ростовську область.

"Також ми розраховуємо сьогодні, а якщо не вийде - то в найближчі дні, подати скаргу на дії Генпрокуратури по 125 статті КПК (на дію або бездіяльність)", - додав він.

Адвокат розповів, що складність полягає у відсутності у захисту постанови Генеральної прокуратури РФ про передачу справи Савченко в Донецьк Ростовської області.

Раніше повідомлялося, що Савченко етаповано з московського СІЗО в Ростовську область. "Я сьогодні був у СІЗО, мене до Надії не пустили, сказали, що вона переведена в Ростов", - повідомив у п'ятницю адвокат Ілля Новіков.

За його словами, поки точно не відомо, де Савченко буде знаходитися. "Про це нас повинні сповістити", - сказав захисник.

Як відомо, слідство РФ звинувачує українку у вбивстві російських журналістів а також у тому, що вона "таємно перейшла державний кордон РФ з Україною незалежно відповідного пункту пропуску".

Захист Савченко пред'явив докази того, що українку викрали і незаконно переправили ​​на територію РФ.

Президент України Петро Порошенко неодноразово вимагав звільнення незаконно утримуваних громадян України, у тому числі Олега Сенцова та Надії Савченко.

Парламентська Асамблея ОБСЄ прийняла дві резолюції, які засвідчили факт збройної агресії РФ проти України і визнання міжнародним співтовариством протиправності утримання українських політв'язнів в РФ.

У резолюції "Викрадені і незаконно утримувані громадяни України на території Російської Федерації" міститься заклик до Російської Федерації негайно звільнити Надію Савченко, Олега Сенцова та інших українських громадян, які незаконно утримуються в Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування