Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нідерланди нададуть звіт по Боїнгу 10 серпня

Вівторок, 21 липня 2015, 15:32

Рада безпеки Нідерландів має до 10 серпня надати звіт щодо збитого на Донбасі боїнга Малайзійських авіаліній, але винних там вказувати не будуть.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Експерти вже підготували попередній висновок, який було надіслано сторонам на початку червня. Всі мали можливості вивчити звіт і надати коментарі… Україна також надає коментарі щодо цього звіту. Фактично робота над цим звітом завершується, і 10 серпня радбез Нідерландів має представити остаточний варіант звіту для всіх країн про те, що пов'язано з самою катастрофою", - пояснила вона.

Зеркаль наголосила, що цей звіть не визначає винних, він визначає тільки обставини, пов'язані з катастрофою.

"Розслідування проводилось на підставі 13 додатку до Чиказької конвенції про цивільну авіацію в повній відповідності до вимог цієї Конвенції, жодних заперечень сторін щодо невідповідності розслідування вимогам конвенції не було. Заяви російських фахівців також бралися до уваги", - наголосила вона.

Також Зеркаль наголосила, що результати кримінального розслідування оприлюднені не будуть.

"Щодо кримінального розслідування – створена спільна слідча група, і розслідування триває. Воно є закритим і конфіденційним,  його результати не будуть надані на публічне обговорення. Саме тому виникла ідея щодо створення міжнародного трибуналу, який би  неупереджено розглянув всі факти, пов'язані зі збиттям боїнгу і притягнути всіх винних до відповідальності", - зазначила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування