Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура наполягатиме на поверненні Януковича у розшук Інтерполу

Вівторок, 21 липня 2015, 17:55

Генпрокуратура буде наполягати на розблокуванні сторінки щодо розшуку екс-президента Віктора Януковича у базі Інтерполу.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ, поширеному у вівторок.

"Генеральна прокуратура України буде наполягати на розблокуванні інформації щодо міжнародного розшуку Віктора Януковича", - сказано в повідомленні ГПУ.

У Генпрокуратурі також зазначили, що 17 липня 2015 року до ГПУ з Генерального секретаріату Інтерполу надійшов лист з інформацією про оскарження адвокатами Януковича до суду в Ліоні рішення Генерального секретаріату Інтерполу 09.01.2015 про оголошення Януковича у міжнародний розшук.

"Також представники штаб-квартири повідомили ГПУ, що у зв'язку зі скаргою Януковича В.Ф. Комісія з контролю файлів Інтерполу рекомендувала Генеральному секретаріату тимчасово до наступної сесії 23-25 вересня цього року заблокувати інформацію щодо міжнародного розшуку зазначеної особи", - додали в повідомленні.

Таким чином інформація щодо розшуку Януковича В.Ф. з бази даних Інтерполу наразі не є доступною для держав-членів та широкого загалу на офіційному веб-сайті організації.

"Одночасно у листі Інтерполу, висловлено прохання про надання роз'яснень положень законодавства України стосовно спеціального досудового розслідування (in absentia) та уточнення окремих аспектів оголошення розшуку Януковича. Запитувана інформація невідкладно, того ж дня була надіслана Генпрокуратурою України на адресу Генерального секретаріату Інтерполу", - додали у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...