Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Придністров'ї оголосили мобілізацію за вказівкою Росії - експерт

Середа, 22 липня 2015, 05:03

Влада невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) оголосила мобілізацію чоловіків віком від 18 до 27 років.

Про це повідомляється в указі "президента" ПМР Євгена Шевчука,опублікованому на його офіційному сайті.

"Закликати на військову службу в Збройні сили, прикордонні та внутрішні війська громадян чоловічої статі у віці від 18 до 27 років, які перебувають або зобов'язаних перебувати на військовому обліку і не перебувають в запасі, які втратили право на відстрочку від призову на військову службу, а також підлягають призову на військову службу і залучених до відповідальності за порушення правил військового обліку. Призов здійснювати впродовж 2015 календарного року ", - зазначається в указі.

Ще одним указом в "ПМР" призвали на військову службу громадян чоловічої статі у віці до 30 років включно, які закінчили державні організації вищої професійної освіти та зараховані у запас з присвоєнням військового звання офіцера.

Як зазначив проректор молдавського Університету європейських знань Валеріу Черба, не виключено, що оголошена в невизнаному Придністров'ї мобілізація узгоджена з керівництвом Російської Федерації.

Таку думку експерт висловив в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

"Не виключено, що прийняте Шевчуком (лідер Придністров'я Євген Шевчук - ред.) рішення про мобілізацію погоджено з Москвою. Декрет Шевчука ідеально вписується в низку провокацій, покликаних дестабілізувати ситуацію в регіоні", - підкреслив експерт.

Політичний аналітик Крістіан Табере, зі свого боку, назвав рішення влади невизнаного Придністров'я "небезпечною грою з вогнем".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування