Кириленко: СБУ має вирішити, чи загрожує Депардьє національній безпеці

Середа, 22 липня 2015, 11:45

Міністерство Культури направило в СБУ на перевірку список, переданий активістами, з 500 діячів культури різних країн, які висловлюються проти територіальної цілісності України, в списку фігурує французький актор Жерар Депардьє.

Про це "Українській правді" повідомив Міністр культури Вячеслав Кириленко, коментуючи публікацію французького видання про нібито заборону трансляції фільмів за участі Депардьє.

Кириленко нагадав, що "існує список зі 117 осіб (які представляють загрозу національній безпеці України– ред.) – діячів культури, який ми скерували до РНБО ще в січні. "Депардьє в цьому списку немає", - зазначив він.

"Десь два тижні тому громадська ініціатива "Відсіч" і низка інших громадських організацій пікетували Мінкульт з огляду на значну кількість акторів, митців творчих діячів з Росії і інших країн, які висловлюються на підтримку порушень територіальної цілісності і суверенітету України. Вони передали після пікету нам список у 500 осіб. У цьому списку Депардьє фігурує", - розповів Кириленко.

"Цей список ми з відповідним супроводом згідно з чинним законодавством переслали в СБУ, вона має вивчити наявність загроз територіальної цілісності в цьому випадку з боку Жерара Депард'е і ще чотирьохсот з чимось  осіб, дати свої висновки, і тільки після цього може бути введений режим санкцій", - підкреслив міністр.

Водночас він підкреслив, що повідомлення французького видання є неправдивим, оскільки жодних заборон на демонстрацію фільмі за участі Депардьє немає і навіть у випадку введення санкцій не буде.

"Це не стосується заборони всіх фільмів і продукції, яка створена за участі цього актора. Тому повідомлення цього французького видання є некомпетентним", - наголосив Кириленко.

Раніше видання Оuest-France повідомило, що Депардьє та Емір Кустуриця потрапили до списку з 600 осіб, які загрожують національній безпеці України.

Крім того видання заявило, що в Україні заборонено згадувати Депардьє у ЗМІ та демонструвати фільми за його участі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування