РФ "грає м'язами": У Криму створено самодостатнє угруповання військ

Четвер, 23 липня 2015, 12:01

Командуючий Чорноморським флотом РФ адмірал Олександр Вітко заявив, що в Криму сформована "самодостатнє у військовому відношенні угрупування сил і засобів".

Про це він сказав журналістам у четвер, повідомляє "Інтерфакс-АВН".

"Говорячи про кораблі і літаки, не треба забувати і про берегову складову флоту. У рамках формування в Кримському федеральному окрузі самодостатнього угруповання сил на флоті в кінці 2014 року були сформовані нове з'єднання берегової оборони, ракетна бригада, на озброєнні якої знаходяться сучасні протикорабельні ракетні комплекси", - сказав Вітко.

"А також бригада матеріально-технічного забезпечення, зенітно-ракетний, артилерійський полки, окремий морський інженерний полк, полк РХБЗ, два авіаційні полки та інші", - додав він.

За словами адмірала, "при такому прирості сил однієї з головних завдань стає будівництво інфраструктури та житла для військовослужбовців".

"Для флоту будується військове містечко нового типу в Сімферопольському районі, в якому враховані всі сучасні вимоги до розміщення та проживання військовослужбовців, розміщення техніки і передбачена соціальна інфраструктура", - повідав Вітко.

Говорячи про житло, він заявив, що активно йде заселення нового мікрорайону в севастопольській бухті Козача, в якому побудовані 50 житлових будинків на 2109 квартир.

Раніше також повідомлялося, що Росія розмістить в Криму ескадрилью бомбардувальників Ту-22М3

Як відомо, Росія окупувала Крим в 2014 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування