Бойовики "ЛНР" видали зброю з комп'ютерної гри за американську

Четвер, 23 липня 2015, 16:32

Блогери, а також профільні геймерські сайти висміюють бойовиків "ЛНР", які видали зброю з комп'ютерної гри-стрілялки Battlefield 3 за американську зброю, заявивши, що знайшли її в руїнах аеропорту Луганська.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Напередодні глава слідчого відділу так званої "генпрокуратури" бойовиків з "ЛНР" Леонід Ткаченко розповів, що на руїнах луганського аеропорту нібито знайшли ПЗРК "Стінгер" американського виробництва.

Цю заяву поширили російські ЗМІ, заявивши про цілий склад американської зброї в Україні.

"Russia Today" видав Фейкові повідомлення за справжнє. Скріншот з сайту "Russia Today" 

Одним з перших на підробку звернув увагу блогер Антон Логвінов.

Кадр, наданий бойовиками. Фото: tvrain.ru 
ПЗРК Стінгер в Battlefield 3 Фото: tvrain.ru 


На викладеному бойовиками відео чітко видно маркування TRACKING RAINER, яка не відповідає напису на "Стінгер" (там написано TRACKING TRAINER). При цьому це дослівно збігається зі спотворенням у грі Battlefield 3.

"А тепер головне - знаєте, звідки взявся Rainer? Із Battlefield 3. Саме зображення з цієї гри вилазить першим при запиті Stinger в Google - картинка веде на IGN. Мабуть, DICE навмисно спотворювали написи, як і деякі деталі, тому що у них немає ліцензій на озброєння. Ну, або помилилися - у грі напис майже не видно", - написав Антон Логвінов.

Крім цього, він звернув увагу на те, що підробку видають відвертий зварювальний шов, а також відсутність верхньої частини та електроніки.

Гра Battlefield 3 вийшла в 2011 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування