Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дейдей: контрабандні угоди укладаються не лише на блокпостах на Донбасі, а й у Києві

Четвер, 23 липня 2015, 23:21

До контрабанди товарів на окуповані території причетні як чиновники, так і військові на блокпостах.

Про це заявив народний депутат, член об'єднання "Депутатський контроль", координатор спецбатальйону МВС "Київ-1" Євген Дейдей.

"Зараз війна перетворилася на комерцію. Лише за останній місяць ми затримали 140 фур. У нас через це виникли конфлікти з підрозділами Збройних сил України. Доходило до того, що нам погрожували накрити "Градом", якщо не почнемо пропускати контрабанду", - сказав нардеп під час круглого столу про корупцію в зоні АТО.

За його словами, зараз контрабандні угоди укладаються не тільки на блокпостах, а й на рівні керівництва в Києві. Тому звернення в міліцію результатів поки не дає.

Дейдей зазначив, що переважно на окуповані території везуть продукти і алкоголь. І корупція на блокпостах переростає і в більш серйозні злочини, такі, як продаж інформації про позицію українських військових.

"Це вже не спонтанні домовленості, а чітка схема. Визначено тарифи, домовленості, маршрути. Мінімальна вартість проїзду становить 170 тис. грн. А за фуру з медикаментами силовики беруть 700 тис. Ми ловили контрабандистів буквально за 800 метрів від Донецька. Є, зокрема, відео затримань", - цитує Дейдея прес-служба депутатського об'єднання "Депутатський контроль"

Як зазначають в батальйоні "Київ-1", поки їм вдалося припинити контрабанду в секторі "Б".

Вони планують провести власне розслідування і оприлюднити докази корупційних схем.

"Ми будемо боротися з контрабандою і як учасники АТО, і як народні депутати - зокрема в рамках міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль", створеного для боротьби з корупцією. Зараз важливо, щоб компетентні люди їздили на передову і викривали злочинні схеми", - вважає депутат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...