Норми міжнародного права суперечать інтересам Росії - Слідчий комітет РФ

П'ятниця, 24 липня 2015, 02:10

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін вважає, що з російської Конституції необхідно виключити положення про пріоритет міжнародного права, що дозволило б повернутися "до кращих традицій вітчизняного судочинства".

Про це він заявив в інтерв'ю "Российской газете".

"Безумовно, необхідно виключити з Конституції положення, згідно з якими загальновизнані принципи і норми міжнародного права становлять невід'ємну частину правової системи Російської Федерації", - сказав глава СКР. На думку Бастрикіна, Основний закон потребує корегування, для чого треба ініціювати питання про прийняття закону про Конституційні збори.

Бастрикін високо оцінив рішення Конституційного суду, який визнав безумовний пріоритет російської Конституції над Європейською конвенцією про захист прав людини та основних свобод.

На його думку, міжнародні події останнього часу показують, що "західні політики вміло використовують цей принцип проти інтересів Росії". Скасування цієї "диверсії правового регулювання", як висловився глава СКР, дозволило б повернутися "до кращих традицій вітчизняного судочинства".

Міністерство закордонних справ України вважає, що рішення Конституційного суду (КС) РФ про невиконання деяких рішень Європейського суду з прав людини є спробою уникнути відповідальності за порушення з боку РФ в Криму та на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News