ОБСЄ змушена обмежити свої переміщення після мітингу в Донецьку

П'ятниця, 24 липня 2015, 10:54

У спостережній місії ОБСЄ назвали мітинг у Донецьку, де городяни звинувачували експертів у недостовірній подачі подій на Донбасі загрозою безпеці членів місії.

Про це сказав заступник керівника моніторингової місії Александр Хуг, передає "Радіо Свобода".

Він заявив, що акція була організована спеціально, з метою обмежити роботу міжнародних експертів.

"Це абсолютно неприйнятно", – наголосив він.

Хуг звинуватив обидві сторони конфлікту на Донбасі, як урядові сили, так і сепаратистів, у порушенні лютневого угоди про перемир’я, про що, за словами Хуга, свідчить неповне відведення ними важкої артилерії.

"Сьогодні вранці понад 300 місцевих протестувальників, переважно жінки, зібралися під стінами готелю, де мешкають наші представники в Донецьку. Мітингарі були добре організовані, і протестували, власне, проти війни, а також проти роботи СММ ОБСЄ", - сказав Хуг.

"Пізніше в організованому порядку агресивно налаштовані протестувальники увійшли всередину будівлі. Протестувальники вчинили акт вандалізму - розфарбувавши з балончиків більше 30 наших автомобілів", - зазначив він.

За його словами, місія ОБСЄ занепокоєна цією ситуацією і закликає до контролю, щоб забезпечити достатню безпеку ля роботи спостерігачів у Донецьку.

"Ми змушені обмежувати наші переміщення після таких протестів. Наші дії піддаються свого роду цензурі, а це неприйнятно", - наголосив Хуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування