Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецмісія ОБСЄ хоче обмежити свою активність у Донецьку через тиск

П'ятниця, 24 липня 2015, 20:13

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має намір обмежити свою активність у Донецьку у зв'язку з тиском на спостерігачів.

Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії Олександр Хуг на прес-конференції в Донецьку, коментуючи акт вандалізму, коли напередодні 30 автомобілів ОБСЄ було обляпано фарбою і покрито малюнками з аерозольних балончиків.

"Доки ситуація не зміниться, ми будемо використовувати деякі обмеження в нашій роботі. Я маю бути впевненим, що мої неозброєні цивільні спостерігачі жодним чином не будуть поставлені під загрозу. Я маю переконатися, що органи, відповідальні тут за безпеку, надають її", - сказав він.

За його словами, ця акція була професійно організована, представники місцевих правоохоронних органів її не припинили.

"Від 200 до 300 осіб в одну мить з'явилися тут. У своєму житті я бачив достатньо протестів і спонтанні неорганізовані протести не статься так. Також виїзди з нашої парковки були досить професійно заблоковані автобусами і автомобілями", - розповів заступник голови місії ОБСЄ.

"Я не заперечую проти протестів, доки вони залишаються мирними. На жаль, вчорашній протест не був ні тихим, ні мирним... Для мене найважливіше ось що: машини зазнали вандалізму, на цьому самому місці перебували представники поліції "ДНР", і вони не зробили нічого, щоб не допустити цього. І мене це дуже непокоїть. Нездатність захистити майно - не та річ, на яку я готовий закрити очі", - заявив Хуг.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування