Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розповів про досягнення "нормандського формату"

Субота, 25 липня 2015, 20:10

Нові зобов'язання у Мінській угоді за підсумками переговорів у "нормандському форматі" мають бути підписані не пізніше 3 серпня.

Про це в інтерв'ю телеканалу СТБ, яке вийшло в ефір 25 липня, заявив президент Петро Порошенко.

"Переговори у "нормандському форматі" ніколи не бувають легкими, але на цьому етапі вдалося досягнути певного прогресу", - зазначив він.

"Перше – ми маємо нарешті забезпечити режим припинення вогню. Оскільки немає довіри, що взяті на себе зобов'язання будуть виконуватися, нам вдалося забезпечити підтримку української пропозиції про те, що від лінії зіткнення маємо відвести артилерію калібром менше 100 мм, міномети і танки, з яких в основному обстрілювалися позиції українських військ", - зазначив Порошенко.

За його словами, дане озброєння має бути відведено на 15 км.

Також президент зазначив, що має значно зрости кількість інспекторів СММ ОБСЄ і вздовж лінії зіткнення на відстані 10-15 км мають бути розставлені постійно діючі пости спостереження ОБСЄ, щоб контролювати ці зобов'язання.

"Ми встановили жорсткі терміни підписання даної угоди -  не пізніше 3 серпня. За 10 днів після цього вона має бути імплементована", - заявив Порошенко.

"Друге досягнення – маємо забезпечити виконання пункту про  негайне звільнення заручників. До цього залучається Міжнародний комітет Червоного Хреста. Три основних завдання - перевірка умов і звільнення заручників, які відомо, де утримуються. Друге - пошук інших  місць, де незаконно утримуються заручники. Третє - пошук зниклих безвісти та активізація даної роботи, оскільки довгий час вона була заблокована", -  зазначив президент.

"Ми отримали чітке підтвердження від російської сторони, і будемо перевіряти, як воно буде виконуватися", - додав Порошенко. 

Третє досягнення, за його словами - "зробити все можливе, щоб допомогти українцям, які проживають на окупованій території Донбасу".

"Прийнято рішення, щоб протягом місяця відкрити гуманітарно-логістичні центри, оскільки гуманітарні вантажі України не доходять до українців на окупованій території. У центрах забезпечити функцію продажу харчів, ліків, забезпечити діяльність банків, де пенсіонери зможуть з карток зняти гроші. Думаю, до 24 серпня зможемо говорити про відкриття перших таких пунктів", - зазначив Порошенко. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: