Порошенко обіцяє закон проти "гречки"

Субота, 25 липня 2015, 20:33

Президент Петро Порошенко  заявив, що внесе на розгляд Верховної Ради законопроект, який посилить відповідальність кандидатів у депутати за підкуп виборців.

Про це президент заявив в інтерв'ю телеканалу СТБ, яке вийшло в ефір 25 липня. 

"Неприпустимо, щоб на місцевих виборах (у жовтні 2015 року) голоси виборців купували за "гречку". Тому вже наступного тижня я внесу проект закону, який, по-перше, посилить відповідальність за "гречку" і тих, хто її роздає, і тих, хто це забезпечує, - бездіяльність правоохоронних органів", - заявив Порошенко.

"По-друге, ми маємо змінити законодавство. У коаліційній угоді йшлося про те, щоб відмовитися від мажоритарних виборів, бо коли вибори йдуть на пропорційній основі, ми  не бачимо таких проявів насильства щодо законодавства. Тож, суд має отримати право знімати мажоритарних кандидатів за підкуп, вибори скасовувати або переносити", - додав президент. 

Також Порошенко повідомив, що звернувся з проханням до глави МЗС Павла Клімкіна запросити міжнародних спостерігачів на місцеві вибори. 

"Зазвичай вони на місцеві вибори не їздять. Думаю, буде важливо, щоб ми мали спостерігачів під час проведення цих виборів і мали змогу продемонструвати, що Україна здатна проводити вибори чесно. Це моє чітке президентське завдання", - заявив президент.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування