Путін поспівчував литовцям через вихід з СРСР і запросив їх до Росії

Неділя, 26 липня 2015, 05:34

На зустрічі з учасниками та організаторами фестивалю "голосящий КиВиН - 2015" президент РФ Володимир Путін запропонував не радіти труднощам, з якими зіткнулися сусідні країни і запросив литовців приїжджати до Росії.

Про це повідомляє rbc.ru.

Президент РФ відзначив великий відтік жителів Литви з країни і запросив їх приїжджати до Росії.

Він сказав про це під час зустрічі з учасниками та організаторами фестивалю "голосящий КиВиН - 2015", який цього року вперше пройшов у місті Світлогорськ Калінінградської області.

"Скоро нікому буде приїжджати [в Калінінградську область]. Скільки в Литві раніше було в радянський час? "- Запитав він. Т.в.о. губернатора Калінінградської області Микола Цуканов відповів, що за радянських часів в Литві жили більш 3,5 млн осіб, а зараз там залишилося близько 1,4 млн жителів.

"Більше половини людей виїхали з країни. Нехай до нас приїжджають", - заявив Путін.

При цьому він закликав не тішитись труднощам, з якими стикаються сусідні країни.

"Проблем у всіх вистачає, чи не будемо радіти тому, що у них проблеми. Будемо вирішувати свої", - сказав Путін.

Після чого т.в.о. губернатора додав: "Литовці вже давно нам не конкуренти, а з поляками звичайно ще рочки 3-4 і дотиснемо і поляків".

Фестиваль КВК ""голосящий КиВиН" проходить з 1995 року, в 1996 році він переїхав з Москви у латвійську Юрмалу. Традиційно це змагання між командами проходило в залі "Дзінтарі", але у зв'язку з санкціями не всі команди можуть приїжджати за кордон. Крім того, латвійська влада може не пустити якусь команду або члена журі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування