Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чернігові - довибори до ВР. Вже повідомляють про порушення

Неділя, 26 липня 2015, 08:40

У Чернігові в окрузі №205 проходять проміжні вибори народного депутата України.

Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і закриються о 20.00.

Представники "ДемАльянсу", які спостерігають за ходом голосування, з самого ранку заявляють про певні порушення на дільницях.

"Дільниця # 741008 перед входом два спортивних гопніка з жовтими браслетами. ... 741006 дільниця у приміщенні ЖКГ без вентиляції та кватирок. Одна членкиня ДВК вже знепритомніла. А це лише прохолодний ранок", - зазначають спостерігачі

На дільниці №741096 помічено "журналістів" з жовтими браслетами з характерною спортивною зовнішністю від ЗМІ "Точка Зору".

"Такі "журналісти" з жовтими браслетами ЯУкроп. Помічені по двоє на більшості дільниць. З якого змі - не знають", - зазначають спостерігачі.  Жовті браслети мають і інші спостерігачі на виборах. 

"Просто зараз ломляться 7 "шкафів" спортивної статури на дільницю №741 026. Виявляється, це представники преси від газети "Рідне Село", - зазначають очевидці.

При цьому у КВУ заявили: "На кількох дільницях з’явились невідомі особи із фальшивими посвідченнями газети Комітету виборців України "Точка зору". На місце виїхала мобільна група КВУ". 

 
"Журналісти" з жовтими браслетами. Фото з Твіттера "ДемАльянсу".
 

До складу 205-го округу входить 83 виборчі дільниці, в списки для голосування внесено 146,9 тис. виборців. В окрузі було зареєстровано рекордну кількість кандидатів - 127, але потім 36 кандидатів знялися з балотування.

У виборчий бюлетень внесено прізвища 91 кандидата - 84 самовисуванця, 7 - від партій.

Довжина виборчого бюлетеня на довиборах. Фото з Твіттера "ДемАльянсу".

Основна боротьба в ході виборчої кампанії велася між представником команди олігарха Ігоря Коломойського - Геннадієм Корбаном і кандидатом від БПП, главою Держуправління справами Сергієм Березенком.

У ході виборчої кампанії обидва кандидати використовували прямий і непрямий підкуп виборців.

В рамках агітації за Корбана його партія "Укроп" влаштовувала масову роздачу їжі. Черги за цими пайками іноді досягали тисячі людей, яким доводиться стояти по 10 годин. У той же час у Березенка виявили автомобіль зі значною кількістю грошей, зброєю і списками ймовірно підкуплених виборців.

Разом з тим  суд відхилив позов Демократичного Альянсу щодо підкупу виборців кандидатом Сергієм Березенком, який балотується по 205 округу від БПП.  Раніше Чернігівський окружний адмінсуд не визнав роздачу продуктових наборів і обідів кандидатом Геннадієм Корбаном підкупом виборців. Суду було недостатньо доказів.

У ГМ "Опора" заявили, що на довиборах до парламенту в окрузі №205 в день голосування можуть мати місце конфлікти із застосуванням зброї.

Право вести спостереження за виборами в день голосування отримали 4 українських громадських організації. В той же час, жодного міжнародного виборця на виборах не буде.

Вибори на 205-му окрузі можуть бути визнані недійсними тільки на окремих виборчих дільницях і в цілому будуть визнані такими, що відбулися, переможцем буде визнаний кандидат, що набрав найбільшу кількість голосів.

Результаьи виборів ЦВК зобов'язана встановити не пізніше, ніж на 15-й день після дня голосування - 11 серпня.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...