КВУ: На дільницях в Чернігові - молодики і десятки псевдожурналістів

Неділя, 26 липня 2015, 17:18

У Чернігові недотримуються режиму тиші в день виборів, фіксуються "тітушки" біля виборчих дільниць, а також псевдожурналісти.

Про це повідомляє Комітет виборців України на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, відзначається недотримання режиму тиші в день виборів: у місті наразі розвішені чисельні агітаційні плакати, білборди та сітілайти кандидатів в народні депутати.

Також мають місце випадки присутності псевдожурналістів на дільницях із підробними посвідченнями газети КВУ "Точка зору". Спостерігачі КВУ вже виявили декілька десятків таких осіб і деяких з них було затримано міліцією.

Окрім цього, члени комісій порушують норми законодавства щодо реєстрації представників кандидатів та ЗМІ. Спостерігачі КВУ неодноразово фіксували випадки, коли на одній дільниці було зареєстровано відразу кілька представників від одного кандидата чи ЗМІ.

В деяких випадках кількість спостерігачів від одного кандидата на дільниці сягала 3-4 осіб.

Від спостерігачів КВУ також надходять повідомлення про спроби виборців на окремих дільницях сфотографувати заповнений бюлетень.

Окрім цього, відмічається присутність відразу на декількох дільницях молодиків спортивної зовнішності, що чергують біля входу в приміщення для голосування (№741005).

Такі дії не є порушенням законодавства, проте присутність таких осіб може створювати тиск на виборців та членів комісій. Спостерігачі КВУ також наразі перевіряють інформацію щодо організації виборчих каруселей в ОВО №205.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News