Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В окупованому Криму ВМФ РФ невдало запустив "святкову" ракету

Неділя, 26 липня 2015, 18:07

В окупованому Криму ВМФ РФ невдало запустив "святкову" ракету. 

Сторожовий корабель "Ладний", зокрема, виконав ракетні стрільби - але, судячи з опублікованого очевидцем відео, невдало.

Після пуску з корабля протикорабельна ракета, полетівши невелику відстань, розвалилася. Її уламки розлетілися в різні боки і впали у воду.

 

Це вже не перший випадок невдалих показових стрільб на параді Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

У липні 1998 року під час показових стрільб з нагоди Дня ВМФ випущений з малого ракетного корабля "Зірниця" снаряд впав на берег і поранив старшину міліції Дмитра Доценка.

У листопаді 1998 року Доценко, який отримав інвалідність II групи, подав у Ленінський суд Севастополя позов до Чорноморського флоту Росії з вимогою компенсації у 350 тисяч грн. Проте в результаті суд вирішив стягнути з ЧФ РФ всього 15 тис. гривень.

Після цієї події Україна заборонила військовим Чорноморського флоту РФ проводити стрільби на військово-морських парадах в Криму.

Однак НП на російському флоті тривали, в березні 2007 року великий десантний корабель ЧФ РФ "Цезар Кунников" в Севастополі, перебуваючи біля причалу "Мінна стінка", під час тренувань здійснив несанкціонований постріл 57-міліметровим артилерійським снарядом.

Дождь, Новости Крыма

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування