Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОПОРА: За паралельним підрахунком на 205 окрузі перемагає Березенко

Понеділок, 27 липня 2015, 08:14

За даними паралельного підрахунку голосів виборців, проведеного Громадянською мережею ОПОРА на виборчих дільницях 205 перемагає кандидат від БПП Сергій Березенко.

Про це повідомляє мережа ОПОРА.

"На підставі первинних протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців, кандидат від політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Сергій Березенко отримав 33,59% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні", - сказано в повідомленні.

Друге місце зайняв кандидат-висуванець від партії "Українське об’єднання патріотів-УКРОП" Геннадій Корбан із 13,81%  голосів виборців.

Третє місце за результатами паралельного підрахунку голосів зайняв кандидат-самовисуванець Володимир Зуб, якого підтримувало Об’єднання "Самопоміч"   (7,73%). 

Ігор Андрійченко (Демократичний альянс) здобув підтримку 7,48% голосів виборців.

Натомість самовисуванець Микола Звєрєв отримав 7,15% голосів виборців. 

За кандидата Андрія Міщенка, висунутого ВО "Свобода",  проголосувало 6,53% виборців.  Кандидат-самовисуванець, член партії "Опозиційний блок" Олексій Дем’яненко -5,1%;  Кандидат-самовисуванець Андрій Мельник -3,14%;

Усі інші кандидати разом-11,83% голосів виборців. Недійсними виявилися 3,66% виборчих бюлетенів.

При цьому в Мережі підкреслили, що ключовою проблемою у  дотриманні стандартів виборів в окрузі №205  виявилося відхилення держави від своїх зобов’язань припиняти будь-які порушення під час виборчого процесу.

Передвиборча кампанія та день голосування на проміжних виборах  супроводжувалися низкою порушень стандартів проведення виборів та проявами недобросовісної конкуренції з боку кандидатів.

"Надмірна роль грошей у агітаційних стратегіях кандидатів, непропорційний доступ учасників виборів до медійних ресурсів, готовність основних конкурентів вдаватися до незаконних дій ускладнили для виборців округу формування та здійснення вільного волевиявлення", - наголосили в ОПОРІ.

"За умов використання найбільш активними кандидатами недобросовісних технологій, у тому числі найбільш фінансово затратних, принцип  рівності можливостей не міг бути реалізований повною мірою", - додали спостерігачі.

ОПОРА закликала правоохоронні органи із використанням механізмів парламентського контролю провести об’єктивне вивчення порушень законодавства на виборах окрузі №205, а кандидати зобов’язані забезпечити всебічне сприяння відповідним розслідуванням. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: