Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики обстріляли Вуглегірську ТЕС, роботу зупинено

Понеділок, 27 липня 2015, 10:44

В ніч з 26 на 27 липня бойовики обстріляли Вуглегірську ТЕС, що призвело до зупинки її роботи. ТЕС розташована поруч з містом Світлодарськ, що знаходяться між Горлівкою та Дебальцеве.

Про це повідомляє сайт Донецької обласної державної адміністрації.

О 0:56 понеділка стався обстріл 1-го і 3-го енергоблоків ТЕС. О 1:20 було обстріляно 4-й енергоблок. Самі енергоблоки не пошкоджено, але зруйнована підстанція, що належить "Центренерго". Внаслідок виведення підстанції з ладу, Вуглегірську ТЕС довелося зупинити. Ведуться відновлювальні роботи.

"Донецька ОДА розцінює обстріл ТЕС як навмисне руйнування терористами інфраструктури, що забезпечує базові потреби людей", - сказано в повідомленні. 

Після обстрілу роботу ТЕС зупинено. Фото Донецької ОДА

Вуглегірська теплова електростанція - найпотужніша електростанція, що входить до складу ДАЕК "Центренерго", розташована в місті Світлодарськ Донецької області, і перший за величиною енергогенеруючий об'єкт на території Донецької області.

Вуглегірська ТЕС забезпечує електричною енергією найбільш промислово розвинені північно-східні регіони України. Проектна потужність Вуглегірської ТЕС становить 3600 МВт. Кількість енергоблоків — 7. Проектне паливо: енергоблоки 300 МВт - вугілля марки ГСШ з калорійністю 5000 ккал/кг; енергоблоки 800 МВт - газ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування