Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генштабі кажуть, що ймовірність повномасштабного вторгнення РФ зберігається

Понеділок, 27 липня 2015, 16:09

Прогресу у виконанні мінських домовленостей немає, а ймовірність повномасштабного вторгнення російської армії в Україну залишається високою.

Про це заявив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Геннадій Воробйов на зустрічі з командувачем Військово-повітряних сил Збройних сил США у Європі Френком Горенцом, повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Він вказав на те, що "російські терористи" постійно порушують мінські домовленості.

"Іноді для збереження життя і здоров'я українських військових та місцевих мешканців ми вимушені вести вогонь у відповідь, але навіть у такий ситуації ми ніколи не ведемо вогонь по населених пунктах, бо там можуть знаходитися цивільні українці", - сказав Воробйов.

"На даний час ми повністю контролюємо ситуацію, а угрупування військ в районі проведення АТО дозволяє адекватно реагувати на зміни у обстановці", - запевнив він.

"Також, виходячи з наявної у нас інформації, залишається високою вірогідність повномасштабного вторгнення Збройних сил Російської Федерації", - додав Воробйов.

На зустрічі, в якій також брав участь командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, українська сторона подякувала США за конструктивну співпрацю, зокрема в обміні досвідом підготовки різноманітних підрозділів та військово-технічну допомогу ЗСУ.

У свою чергу, американський генерал Френк Горенц наголосив на важливості свого візиту для отримання повної картини подій, які відбуваються на сході України, та налагодження тіснішої співпраці у військовій сфері.

"Нещодавно ми завершили військову операцію у Афганістані, під час якої НАТО опрацювало комплекс нових методик застосування різноманітних військ. Основною відмінністю є те, що там ми повністю контролювали повітряний простір, тож Ваш досвід АТО для нас дуже важливий",- зазначив він.

У Генеральному штабі Збройних Сил України відбулась зустріч Першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Си...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on Monday, July 27, 2015

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування