СБУ звітує, що затримала фінансистів "ДНР" – виробників ліків

Вівторок, 28 липня 2015, 14:45

Співробітники СБУ спільно зі столичною прокуратурою блокували у Києві діяльність приватного фармацевтичного підприємства за звинуваченням у фінансуванні бойовиків формування "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Товариство з обмеженою відповідальністю з Макіївки у 2015 році перереєструвалось у Києві. Співробітники спецслужби встановили, що кошти отримані від реалізації продукції, переводилися в готівку та кур’єрами перевозилися через лінію зіткнення, де використовувалися на фінансування терористів "ДНР", - сказано в повідомленні.

За оперативною інформацією відомо, що фармацевти на тимчасово окупованих терористами територіях продовжують виробництво ліків. Керівники підприємства зареєстрували у т.зв. "министерстведоходов та сборов ДНР" дві юридичні структури. Через них вони реалізовували власну продукцію на тимчасово контрольованій бойовиками території.

З коштів, зароблених на продажі лікарських засобів, сплачувалися "офіційні податки" терористам та напряму фінансувалися незаконні збройні формування бойовиків.

Під час обшуків у офісних та складських приміщеннях підприємства правоохоронці вилучили лікарську продукцію на суму майже 20 мільйонів гривень та фінансово-господарську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність фірми.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії із встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування каналу фінансування терористів.

Як зізнавалися "Українській правді" деякі донецькі бізнесмени, підприємства, які не в змозі вивезти виробництво з тимчасово окупованих територій, реєструються на вільних територіях, однак і вимушені сплачувати мінімальний податок бойовикам, щоб мати можливість далі функціонувати.

Крім того, на окупованій території досі працюють підприємства, що належать олігарху Ринату Ахметову. За інформацією співрозмовників УП з джерелами серед менеджменту  підприємств, що входять до складу СКМ, Ахметов платить "данину", щоб ці підприємства могли працювати і не обстрілювалися.

Гендиректор ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю УП це заперечував.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування