Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить заборонити в'їзд в Україну французьким депутатам, що відвідали Крим

Вівторок, 28 липня 2015, 22:51

Міністерство закордонних справ України направило в СБУ лист з пропозицією про заборону на в'їзд на територію країни французьким депутатам, які відвідали на минулому тижні Крим без погодження з українською стороною.

Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок ввечері.

"Ми відправили відповідний лист в СБУ", - сказала вона.

Як відомо, за інформацією російських ЗМІ, 23 липня 10 депутатів Національних зборів і членів Сенату Франції прибули до Криму з дводенним візитом.

У складі цієї групи - депутати Національних зборів Нікола Дюік і Жак Міар (члени комісій з питань національної оборони і закордонних справ відповідно), сенатор Ів Поццо ді Борго (заступник голови комісії у закордонних справах Сенату), члени правоцентристської партії Ніколя Саркозі "Республіканці" і по одному - від центристів та лівих сил.

У середу глава МЗС Франції Лоран Фабіус розкритикував намір групи французьких парламентаріїв відвідати Крим.

Згідно з інформацією паризької газети "Фігаро", на закритому засіданні комітету у закордонних справах Національних зборів міністр сказав, що ця поїздка є "шокуючою" і порушує міжнародне право. Фабіус підкреслив, що виступає проти цієї ініціативи депутатів.

Згодом керівництво верхньої та нижньої палат парламенту Франції - Сенату і Національних зборів - заборонило своїм парламентаріям, які вирішили відвідати без узгодження з Україною анексованого Росією Криму, говорити від імені палат і використовувати бюджетні кошти для поїздки.

Крім того, спікер Сенату Франції Жерар Ларше відмовив двох сенаторів від поїздки в Крим і публічно висловив своє негативне ставлення до такого кроку колег.

У МЗС України заявили, що французьким парламентаріям, які відвідали Крим без погодження з Україною, буде заборонений в'їзд на територію країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...