Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-міністр фінансів Греції може постати перед судом - Times

Середа, 29 липня 2015, 07:47

Екс-глава міністерства фінансів Греції Яніс Варуфакіс може постати перед судом за звинуваченням у зломі рахунків платників податків.

Про це у вівторок пише Times, передає "Дождь".

Суд направив справу Варуфакіса в афінський парламент, який може проголосувати з питання про позбавлення його імунітету.

Times пише, що Варуфакіс може бути підданий кримінальному переслідуванню за таємний "злом рахунків платників податків" при підготовці виходу країни із зони євро під час переговорів з європейськими кредиторами про допомогу грецької економіки.

Грецькі прокурори також завели п'ять справ проти команди експертів, які, "раніше цього року були залучені Варуфакісом для таємної підготовки даного плану". У числі цих експертів і всесвітньо відомий економіст Джеймс Гелбрейт.

Наголошується, що звинувачення на адресу Варуфакіса дозволять парламенту скликати спеціальну комісію, яка в результаті може позбавити його депутатського імунітету.

"Це може відбутися дуже скоро. Питання полягає лише в тому, наскільки швидко буде діяти парламент, контрольований партією СІРІЗА, членом якої є Варуфакіс, або ж процес на якийсь час призупиниться", - заявила депутат від опозиційної партії "Нова демократія" Анна Асімакопулу.

Яніс Варуфакіс пішов у відставку з поста міністра фінансів Греції 6 липня після референдуму з питання про вимоги європейських кредиторів. Свою відставку він пояснив небажанням деяких учасників переговорів бачити його на зустрічах міністрів фінансів. Пост міністра фінансів країни тепер займає Евклід Цакалотос, який взяв участь в укладанні фінальної угоди з кредиторами. Варуфакіс голосував у парламенті проти цього документа.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...