Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФМС заохочує кримчан обмінювати українські закордонпаспорти на російські

Середа, 29 липня 2015, 11:15

Федеральна міграційна служба Росії заохочує жителів окупованого Криму обмінювати українські закордонні паспорти на російські - з якими їх не пустять до ЄС.

Як повідомили в прес-службі управління Федеральної міграційної служби Росії по Криму, платити держмито не потрібно.

У відомстві нагадали, що ще 30 червня набув чинності Федеральний закон про безмитне оформленні російського закордонного паспорта кримчанам, у яких є діючий український закордонний паспорт.

"Кримчани, які вперше звертаються за оформленням російського закордонного паспорта і у яких на момент подачі заяви є дійсний український закордонний паспорт громадянина України, отриманий до 18 березня 2014 року, державне мито не платять", - пояснив заступник керівника УФМС Росії по Криму Андрій Олексійович Вороньків.

За його словами, для цього при зверненні в ФМС їм необхідно пред'явити оригінал українського закордонного паспорта і надати його копію ".

Як запевняють в ФМС, при оформлення закордонного паспорта не обов'язково їхати в Сімферополь - це модно зробити в територіальних підрозділах ФМС в Керчі, Ялті, Феодосії, Євпаторії та Джанкої.

Нагадаємо, Євросоюз неодноразово заявляв, що для отримання шенгенської візи жителі Криму мають звертатися до консульства країн шенгенської зони, що знаходяться на території України. У консульствах країн ЄС на території РФ кримчанам візи видаватися не будуть, підкреслювали в Брюсселі.

Таким чином, кримчани обмінявши український закордонний паспорт на російський в Криму не зможуть отримати дозвіл на в'їзд до ЄС.

Крыминформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...