Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ФДМ: Є багато зацікавлених в ОПЗ, а незабаром почнемо ще й "маркетувати"

Середа, 8 липня 2015, 13:05

Є багато зацікавлених у придбанні акції "Одеського припортового заводу" і незабаром їх має стати ще більше.

Про це сказав голова Фонду державного майна Ігор Білоус на засіданні Кабінету міністрів у середу.

"Ми прийняли рішення щодо пріоритетних активів, які будуть пропонуватися на відкритих конкурсах цього року. Серед основних активів – "Центренерго", Одеський припортовий, 6 локальних станцій – невеличких, по містах, і 6 обленерго – контрольний пакет яких буде запропоновано на тендері за методом відкритого аукціону", - розповів він.

"Зараз триває робота щодо вибору радників – інвестиційних банків – по великих об’єктах. По деяких об’єктах ми вже готуємо інформацію, передаємо акції і готуємося фактично до третього й четвертого кварталу цього року, де буде відбуватися основна робота", - сказав голова ФДМ.

Основні продажі, за його словами, плануються на листопад і грудень цього року.

"Всі конкурси будуть проводитися з залученням журналістів, особливо аукціони. Тобто ми намагаємося повторити успіх "Криворіжсталі" – тобто все буде дуже прозоро, вся інформація буде надана як журналістам, так і міжнародним експертам, які будуть приймати участь у приватизації", - запевнив Білоус.

"Вже сьогодні відбуваються активні переговори з інвесторами по "Одеському припортовому". Відбулося вже штук 7 зустрічей попередніх, є дуже багато зацікавлених людей, їх кількість збільшується", - сказав він.

"Щойно ми виступимо в Америці – завтра я планую офіційну прес-конференцію з деталями вже дати – ми зможемо оголосити: і в Financial Times дати, і ми запустимо свій онлайновий проект – зможемо активно маркетувати цю історію, чого ми ще зараз ще не робимо", - зазначив голова ФДМ.

Тому Білоус сподівається, що зацікавлених у придбанні буде більше. "Запорука нашого успіху – це прозорість процесів", - сказав він.

Щодо "Центренерго" Білоус сказав: "Буквально вчора з міністром економіки в нас була розширена зустріч із французьким бізнесом, де був GDF (Gaz de France). Вони підтвердили, що буквально впродовж трьох днів в них будуть презентації перед радою директорів щодо можливої інвестиції – сказали, що більше 50% імовірність того, що вони підуть на цю приватизацію".

"Крім того, є американські компанії, крім того є, звісно, й локальні інтереси. Ми будемо розвивати цей інтерес по мірі того, як ми будемо просуватися в цьому процесі", - додав голова ФДМ.

Перед Кабміном він зустрічався з представниками Єврокомісії.

"Вони визначилися щодо двох пріоритетів – це ОПЗ і Центренерго, і будуть нам допомагати, оскільки є європейській компанії, які сильно проінвестували в російську економіку, енергетику – це і Іон, і Фортум, і декілька інших, які хочуть отримати інформацію, хочуть розглядати, яким чином вони підуть на цю приватизацію", - сказав Білоус.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування