Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко заявив, що вихід із Широкиного - це пастка

Середа, 8 липня 2015, 14:41

Ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко заявляє, що відведення їхніх підрозділів з Широкиного - це пастка.

Про це він заявив журналістам "ПРТ", передає маріупольський сайт 0629.

"Рельєф місцевості в Широкиному - це низина, є дві панівні висоти, з одного боку тримає Україна, з іншого боку тримаємо ми. Ми відійшли на пануючу висоту. Тому це може бути пасткою, в такому випадку, а не плацдармом", - сказав він.

"Ні не боюся, складний рельєф місцевості, з одного боку, добре підготовлені позиції, тому ці півтора кілометри нічого в тактичному питанні не вирішують, але в політичному вирішують багато", - додав він, відповідаючи на запитання, чи немає побоювання, що територія Широкиного стане плацдармом для силовиків України після відведення з селища підрозділів бойовиків.

Таким чином Захарченко підтвердив, що відведення військ "ДНР" на укріплені позиції панівної висоти в районі Широкиного - політичний хід напередодні початку мінських зустрічей з врегулювання української кризи, які почалися 7 липня.

Як відомо, Україна виступила з пропозицією про демілітаризацію Широкиного ще в квітні.

Жителі Маріуполя попросили президента України відмовитися від цієї ідеї. Вони заявили, що на території Широкиного стратегічна висота, і якщо її займуть бойовики, Маріуполь опиниться під загрозою.

1 липня бойовики заявили, що вважають Широкино демілітаризованою зоною і виходять звідти.

В ОБСЄ підтвердили, що формування "ДНР" виконали свою заяву про вихід з Широкиного.

6 липня керівник робочої підгрупи в питаннях безпеки Євген Марчук заявив, що, враховуючи те, що бойовики багато разів порушували мінські домовленості, Україна не може піти на поспішну демілітаризацію Широкиного біля Маріуполя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування