Порошенко – Резніченку й Саакашвілі: "Вступати в перепалку не дозволяю"

Середа, 8 липня 2015, 16:52

На нараді президента з головами обласних держадміністрацій почали сперечатися голова Дніпропетровської ОДА й Одеської ОДА – але Петро Порошенко припинив це.

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко сказав: "Коли пан Райнін (голова Харківської ОДА) говорив, що вони запровадили електронну систему отримання послуг, йому ніхто не аплодував, а коли пан Саакашвілі говорив, що "ми побудуємо такий гарний будинок", було дуже багато оплесків".

"Це, звісно, усе добре (що пропонує команда Саакашвілі – ред.), але… у цей час усі інші теж працюють. Насправді, Дніпропетровська область, наприклад… Я не мислю такими категоріями, як мислить Саакашвілі – я вважаю, що там є деякі складнощі з законом, і губернатори не мають повноважень для того, щоб не виконувати закон", - сказав він.

"Спочатку Кабінет міністрів повинен скасувати свої підзаконні акти, і Верховна Рада повинна їх змінити. Або пан Давид (Сакварелідзе – ред.) буде приходити до мене, у першу чергу", - зазначив Резніченко.

На цьому моменті Міхеіл Саакашвілі перебив його: "Справді, закон не передбачав тут будівництво от того, що ми робимо… Що Вам краще: щоб Україна розвивалася чи щоб прокурор до Вас не приходив? Треба вибирати".

"Мені краще, щоб ця країна жила за законом", - заявив Резніченко й попросив Саакашвілі не перебивати його.

"Вступати в перепалку не дозволяю. Слово надаю лише я", - зупинив цю суперечку Порошенко.

"По-друге, у нас на сьогодні, на щастя, чи на жаль, йде паралельний процес – внесення змін до законодавства, президент володіє законодавчою ініціативою, ви – президентська вертикаль, і я чекаю від вас проектів змін до закону, які вам розв’язують руки, або до нормативних моментів – у вас є представництво в уряді", - додав президент.

"Відсутність законодавства не є виправданням відсутності реформ. Якщо будемо сидіти й чекати, доки хтось нам змінить законодавство, щоб ми почали реформи, ми програємо. І тому ми – одна команда, незалежно від того, у кого і який стиль", - заявив Порошенко.

Він додав, що Дніпропетровська обласна держадміністрація "теж знаходиться на передньому фланзі реформ і працює дуже ефективно".

"Ми зібралися для того, щоб обмінятися досвідом – і ключовий досвід: ідіть до людей, залучайте підтримку людей для того, щоб боротися з корупцією. І фронт корупції в Дніпропетровську аж ніяк не менше, ніж фронт корупції в Одесі. І ніяких можливостей сидіти й чекати, доки з корупцією буде боротися хтось інший, з Києва, не буде", - заяви президент.

Згодом Резніченко продовжив доповідати про зроблене і заплановане в його області.

Після його виступу Порошенко сказав з усміхом: "Я дякую, що, дійсно, проводиться в Дніпропетровську робота. Але є таке українське прислів’я: "Гарно вміла готувати, та не вміла подавати". Закінчилося це розлученням".

"Проблема не лише в тому, щоби проводити рішучі реформи, рішучо боротися з корупцією, протистояти пропагандистським атакам, які намагаються зараз дискредитувати владу – і в Дніпропетровську, на жаль, це має місце – проблема в тому, щоб донести до кожного українця, що на сьогодні ми ефективно впроваджуємо реформи", - сказав президент.

"І електронні закупівлі, і скорочення чиновників, і боротьба з корупцією, і ефективна робота силовиків, і ефективна взаємодія з (штабом) АТО і допомога нашим військовим, і залучення іноземних інвестицій – ми маємо не лише робити, але й інформувати про це суспільство", - зазначив він.

"Бо настрій, тонус, драйв, якщо хочете, переконаність у перемозі суспільства – це ключовий чинник реформ. Немає довіри людей - немає успіху реформ", - наголосив Порошенко.

Згодом також голова Львівської ОДА під час виступу сказав, що в його області вже впроваджується те, про що говорив радник Саакашвілі Олександр Боровик.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News