У РФ санкційні продукти пропонують роздати незаможним - наприклад, жителям Донбасу

Понеділок, 10 серпня 2015, 02:12

Депутат від Комуністичної партії РФ Сергій Обухов з колегами розробив законопроект, що передбачає вилучення і розподіл заборонених продуктів, і має намір внести його на розгляд нижньої палати парламенту.

Про це пишуть "Известия".

Документ підписали понад 10 депутатів.

У розробленому законопроекті говориться, що ввезені на територію країни продукти зі списку заборонених повинні вилучатися і ставати власністю Росії - саму ж процедуру, на думку автора документа, повинен розробити уряд. Передбачається, що він же буде кожні три місяці публікувати в ЗМІ звіт про те, на які цілі і куди були спрямовані продукти.

У документі пропонується знищувати тільки неякісну їжу, а решту санкційної продукції віддавати малозабезпеченим росіянам або відправляти в якості допомоги іноземним державам.

Обухів вважає знищення продуктів, що не загрожують здоров'ю людей надлишковим і непотрібним заходом. На його думку, продукти повинні бути використані для нужденних, а знищення їжі для російської людини - гріх.

Він зазначив, що санкційні продукти можуть бути використані для надання допомоги малозабезпеченим особам, особам, які постраждали від надзвичайних ситуацій, надання гуманітарної допомоги, наприклад жителям Донецька і Луганська, країнам, що постраждали від військових, збройних конфліктів, людям, що знаходяться за межею бідності.

Нагадаємо, що 29 липня Президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення санкційних продуктів, з 6 серпня їх почали знищувати.

Тільки за 2 дні Росія знищила майже 350 тонн санкційної продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування