Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики з березня понад 135 разів гатили з "відведених" "Градів"

Понеділок, 10 серпня 2015, 08:33

З початку березня бойовики понад 135 разів атакували сили АТО з ракетних систем залпового вогню, заборонених Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр української сторони Спільного центру з контролю за припиненням вогню.

"У березні поточного року ватажки сепаратистів урочисто звітували про, нібито, "повне відведення" реактивних систем залпового вогню за лінії, визначені Мінськими домовленостями. За даними ж СЦКК, після цієї заяви бойовики понад 135(!) раз застосовували РСЗО по території, контрольованій Збройними Силами України", - наголосили в СЦКК.

За останні кілька днів бойовики з "Градів" обстрілювали Троїцьке, що розташоване на межі Донецької і Луганської областей.

7 та 8 серпня у вечірній час бойовики випустили по околицях н.п. Троїцьке, яке знаходиться на межі Луганської та Донецької областей, близько 65 реактивних снарядів РСЗО БМ-21 "Град". Обстріли велися з районів населених пунктів Калинове та Первомайськ.

 
 

Інспектори ОБСЄ підтвердили ведення вогню бойовиками із, так би мовити, "відведеного" важкого озброєння, додали в СЦКК.

9 серпня о 21.41 та 21.44 проросійськими сепаратистами знову було випущено 40 реактивних снарядів з південної околиці н.п. Калинове по Троїцькому.

"Більше того, за даними артилерійської розвідки, бойовики цинічно встановили РСЗО "Град" усього в 10-15 метрах від житлових споруд", - наголосили в СЦКК.

 

За словами керівника української сторони СЦКК генерал-майора Бориса Кременецького, наміри бойовиків - дестабілізувати ситуацію у зоні конфлікту та підірвати процес імплементації Мінських домовленостей.

"Заради цієї мети і стріляє важке озброєння незаконних збройних формувань, яке вже давно мало би бути відведене на безпечні дистанції від лінії розмежування. У мирному врегулюванні протистояння на Сході України керівники ОРДО та ОРЛО незацікавлені", - підкреслив генерал Кременецький.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...