Прокуратура назвала, яких донецьких чиновників перевіряє за пособництво бойовикам

Понеділок, 10 серпня 2015, 09:01

Прокуратура Донецької області перевіряє факти участі посадових осіб органів влади Донецької області в діяльності формування "ДНР".

Про це йдеться у відповіді на запит депутата Наталії Веселової, в якому вона просила назвати прізвища посадовців, щодо яких ведеться провадження за пособництво окупаційним угрупованням, передають Новости Донбасса.

 

"Слідчим управлінням 16 липня 2015 розпочато кримінальне провадження за фактами участі Донецького міського голови Олександра Лук'янченка, секретаря Донецької міської ради Сергій Богачева, колишнього начальника Головного управління МВС в Донецькій області Романа Романова, глави Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького в діяльності терористичної організації "ДНР", сприяння її діяльності і проявів сепаратизму", - сказано у відповіді на запит.

Провадження ведеться за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації)".

Нагадаємо, останнім часом екс-начальник міліції Донецької області Роман Романов проживав у Києві, проте покинув місто після того, як його побачили в одному зі спортивних клубів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News