Порошенко доручив проінформувати ОБСЄ і РФ про загострення під Старогнатівкою

Понеділок, 10 серпня 2015, 09:21

Президент Петро Порошенко доручив проінформувати місію ОБСЄ та через СЦКК представників Росії про порушення мінських домовленостей в районі Страрогнатівки.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу.

"Протягом кількох годин бойовики, цинічно порушуючи попередні домовленості, вели артилерійський та мінометний вогонь по наших позиціях в районі Старогнатівки. О 6-й ранку Начальник Генштабу – Головнокомандувач Збройних Сил України доповів про ситуацію в районах проведення АТО Президенту України", - сказано в повідомленні. 

 

"Верховний Головнокомандувач дав доручення поінформувати представників місії ОБСЄ та, через СЦКК, представників Російської Федерації про порушення мінських домовленостей з боку проросійських бойовиків", - зазначили у Генштабі.

Згідно з повідомленням, сили АТО проводять заходи, спрямовані на врегулювання обстановки.

Загострення ситуації пов’язують з провокацією у відношенні співробітників спостережної місії ОБСЕ, які працюють в Донецьку, під час якої було знищено 4 автомобіля місії.

"В такий спосіб терористи намагаються залякати представників міжнародної організації, чинять тиск на спостерігачів, заважаючи їм об’єктивно подавати інформацію про стан справ в регіоні", - сказано в повідомленні.

"За оперативною інформацією на території, що знаходиться під контролем бойовиків, нині перебуває заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов’язують з координацією дій бойовиків. Про розвиток ситуації будемо інформувати", - зазначили у Генштабі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування