У Генштабі розповіли, куди і наскільки відкинули бойовиків під Старогнатівкою

Понеділок, 10 серпня 2015, 11:40

У результаті відбиття атаки бойовиків в районі Старогнатівки, противник був відкинутий на 2-3 кілометри.

Про це "Українській правді" розповів керівник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов.

"На певних ділянках була дуже серйозна ситуація, був ближній бій, тобто в деяких місцях відстань між силами могла бути менше 100 метрів", - повідомив Селезньов.

Після інформування ОБСЄ ми задіяли резерви, підтягнули артилерію, відпрацювали бойову задачу. А коли бойовики почали тікати, наші сили пішли вперед, щоб відсунути територію. Бойовики відійшла на 2-3 кілометри від позицій, які вони займали раніше", - сказав Селезньов.

 

На уточнююче питання щодо зайняття висот, про які повідомляють в Міноборони, Селезньов пояснив, що ці 2-3 кілометри раніше були "сірою зоною", яка не перебувала ні під чиїм контролем фізично, однак були в зоні вогневого ураження з боку бойовиків.

"Щоб ви зрозуміли, якби там хтось з наших бійців ставив наш прапор, то його б з легкістю могли зняти снайперським вогнем", - пояснив він.

"А тепер, оскільки ми пройшли вперед, висоти перебувають під нашим повним контролем. Тобто раніше бойовики були ближче, а тепер відійшли під Білокамянку, яка за Мінськими угодами не перебуває у зоні нашої відповідальності", - сказав він.

Як відомо, під ранок в понеділок після артпідготовки бойовики пішли наступом на Старогнатівку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування