Росіян попередили, що бойовики отримають по зубах - СЦКК

Понеділок, 10 серпня 2015, 13:34

Україна очікує на реакцію з боку СММ ОБСЄ та інших країн з приводу ситуації, яка склалася в районі Старогнатівки.

Про це повідомив "Українській правді" прес-офіцер української сторони СЦКК Руслан Семенюк.

"Українська сторона очікує на відповідну принципову реакцію з боку СММ ОБСЄ та наших міжнародних партнерів", - зазначив він.

"Керівництво української сторони СЦКК попередило представництво РФ в СЦКК, що, у разі продовження ескалації, бойовики отримають від Збройних Сил України гідну відповідь усіма можливими легітимними засобами", - також зазначив він.

Українська сторона СЦКК звернулася до російської сторони СЦКК для того, щоб зупинити ескалацію конфлікту.

"Це відверте та цинічне нехтування усіма домовленостями, і в першу чергу Мінськими угодами, які лежать в основі всеохоплюючого припинення вогню", - заявив керівник української сторони Спільного центру генерал-майор Борис Кременецький, слова якого навів Семенюк.

Він додав, що під час загострення ситуації біля Старогнатівки було повернуто раніше відведену важку зброю.

"З огляду на критичне загострення ситуації Збройними Силами України на лінію зіткнення було тимчасово повернуто раніше відведене важке озброєння", - сказав Семенюк.

За його словами, про це українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, наголошуючи, що відповідальність за вимушене застосування важкого озброєння СЗУ лежить на керівництві незаконних збройних формувань та їхніх російських кураторах, які спровокували загострення ситуації.

СЦКК констатує, що загострення ситуації під Старогнатівкою, повторює ситуацію в Мар’їнці на початку червня цього року. Тоді противник спробував нахабно захопити кілька населених пунктів і був відкинутий Збройними Силами України. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування