Турчинов: РФ готує на Донбасі провокації, страшніші за збиття "Боїнга"

Понеділок, 10 серпня 2015, 15:21

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що Росія готує криваві провокації на сході України.

Про це у понеділок інформує прес-центр Ради національної безпеки та оборони.

За інформацією, наявною у РНБО, на окупованій території спецслужбами Росії готуються криваві провокації з великою кількістю жертв.

"На окупованій території російськими спецслужбами відбувається підбір об'єктів масового скупчення людей: дитячі садочки, навчальні заклади,жилі будинки, об’єкти інфраструктури тощо, та відпрацьовуються сценарії організації терактів", - сказав він

Секретар РНБО додав, що російське керівництво ставить завдання під час терактів довести кількість жертв серед мирного населення на окупованих територіях "до кількості, співставної із кількістю загиблих внаслідок трагедії рейсу МН17".

Турчинов також наголосив, що злочинні провокації Москва планує, щоб звинуватити керівництво України в злочинах проти людяності "та ініціювати на міжнародному рівні питання щодо притягнення української влади до відповідальності".

"Цей кривавий злочин планують організувати під виглядом ударів українських збройних сил у відповідь на численні провокації", - пояснив він.

Турчинов зазначив, що за задумом російських спецслужб, "криваві теракти мають відвернути увагу світової громадськості від відповідальності Росії за збитий "Боїнг", легітимізувати та виправдати активізацію російської агресії, а також позбавити Україну підтримки у світі та призвести до її міжнародної ізоляції".

Раніше у штабі АТО повідомляли, що на підконтрольній бойовикам частині Луганської області шиють близько 200 комплектів військової форми українського зразка для використання в провокаційних діях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування