Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК просить Раду перелічити міста, де не буде виборів

Понеділок, 10 серпня 2015, 20:19

Центральна виборча комісія просить Раду невідкладно визначити перелік адміністративно-територіальних одиниць на території Донецької та Луганської областей, в яких місцеві вибори 25 жовтня проводитися не будуть.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, таке звернення було ухвалено на засіданні комісії в понеділок у зв'язку з тим, що згідно з пунктом 4 прикінцевих та перехідних положень закону "Про місцеві вибори" ці вибори не проводяться на території Донецької та Луганською областей "у зв'язку із здійсненням РФ тимчасової окупації та збройної агресії проти України та неможливістю забезпечення дотримання стандартів проведення виборів Організації з безпеки та співробітництва в Європі".

При цьому згідно із законом перелік адміністративно-територіальних одиниць, в яких не проводяться місцеві вибори, визначає Верховна Рада.

Однак постанова Верховної Ради від 17 липня "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році", ухвалена до набуття чинності законом, зазначеного переліку не містить, йдеться у зверненні.

При цьому Центрвиборчком зазначив, що відповідно до закону виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня чергових місцевих виборів, тобто 5 вересня.

"Таким чином, ще до початку виборчого процесу у відповідних суб’єктів виникають права та обов’язки на здійснення передбачених законом у встановлені ним строки дій щодо організації підготовки та проведення відповідних виборів та визначення обсягів коштів Державного бюджету України, необхідних для проведення місцевих виборів 25 жовтня", - констатували в ЦВК.

"Невизначення найближчим часом Верховною Радою України переліку адміністративно-територіальних одиниць на території Донецької та Луганської областей, у яких чергові місцеві вибори 25 жовтня 2015 року не проводяться, створює ризик для належного та своєчасного здійснення передбачених законом процедур з організації підготовки та проведення місцевих виборів на відповідних територіях", - наголошується у зверненні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування