Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білорусь чекає, що ЄС допоможе облаштувати кордон з Україною

Середа, 12 серпня 2015, 15:47

Білорусь сподівається на допомогу Євросоюзу щодо демаркації українсько-білоруського кордону.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми нині працюємо активно над демаркацією нашого спільного кордону. Сподіваємося, що цей процес не буде припинений і розвиватиметься активно, зокрема, ми розраховуємо на допомогу Європейського Союзу, наших європейських партнерів в облаштуванні наших кордонів", - заявив Макей на спільному брифінгу з главою МЗС України Павлом Клімкіним у Києві в середу.

Однак, відповідаючи на запитання журналіста, глава МЗС Білорусі сказав, що не може назвати дату завершення облаштування кордону.

"Облаштування кордону - це дуже складна, і фінансовомістка, трудомістка робота, яка займе мінімум кілька найближчих років", - сказав глава МЗС Білорусі.

Глава МЗС Білорусі заявив, що поставлено завдання з облаштуванню кордону з усіма країнами-сусідами. У Мінську сподіваються, що в поточному році просунуться в питанні демаркації кордону з Україною.

"У нас заплановано на 2014-2015 рр. облаштування близько 580 км кордону, велику частину робіт уже виконано. Ми сподіваємося на поступальну динаміку в цьому питанні", - розповів В. Макей.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що між Україною і Білоруссю буде кордон європейського зразка, він не розділятиме українців і білорусів, які постійно їздять один до одного.

"Це не буде перешкодою для міжлюдських контактів. Ми робимо саме європейський зразок цього кордону", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...