ЗМІ: В Італії затриманий екс-депутат Марков

Середа, 12 серпня 2015, 16:47

В Італії співробітниками Інтерполу був заарештований колишній депутат Верховної Ради і лідер партії "Родіна" Ігор Марков.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела.

За інформацією співрозмовників, екс-депутат був затриманий на одному з курортів країни.

У грудні 2014 року МВС оголосило в розшук Ігоря Маркова.

Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. У жовтні 2013 міліція затримала Маркова за підозрою в організації побиття учасників мітингу в Одесі в 2007 році.

Йдеться про події 2007 року, коли у Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети націоналістів проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. У лютому 2014 року Верховна Рада під керівництвом Олександра Турчинова повернула мандат Маркову, а Приморський суд Одеси звільнив його з-під варти.

Марков обрався депутатом в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси) на парламентських виборах 2012 року, після чого увійшов до складу фракції Партії регіонів.

Через рік, 12 вересня 2013 року, Вищий адмінсуд України зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати його реєстрацію як народного депутата через фальсифікації волевиявлення на його користь.

Як відомо, Марков у фракції Партії регіонів був представником "проросійського крила".

Депутат критикував намір України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом і агітував за зближення з Росією та Митним союзом. Останнім часом Марков був частим гостем російського телебачення, на якому критикував дії нинішньої української влади.

оновлюється...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування