Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС: Маркова затримали в Сан-Ремо

Середа, 12 серпня 2015, 17:09

В МВС підтвердили затримання екс-депутата Ігоря Маркова в Італії.

Про це в своєму  Facebook написав речник МВС Артем Шевченко.

"Ігор Марков, екс-нардеп, затриманий в Італії у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу", - повідомив він.

"ГПУ готує екстрадицію", - додав він.

У свою чергу в Генпрокуратурі "Українській правді" повідомили, що чекають на офіційне підтвердження.

"ГПУ чекає офіційного підтвердження затримання Маркова, що дасть можливість почати процедуру екстрадиції", - сказали в управлінні ГПУ зі зв'язків із ЗМІ.

Марков є співзасновником "Комітету з порятунку України", який минулого тижня презентував екс-прем'єр Микола Азаров. Марков разом із Азаровим, екс-нардепом Олійником цей комітет і представляв у Росії.

 

Крім того, Марков супроводжував російського актора Михайла Пореченкова з Донецького аеропорту і розповідав, як той стріляв в українських військових.

"Я його тільки що забрав з аеропорту, з передової. Це нормальна людина? Там почався артобстріл. Кулі свистіли. Він ще й сам стріляв по цих (ймовірно, маються на увазі" кіборги "в Донецькому аеропорту)", - заявляв тоді Марков.

У грудні 2014 року МВС оголосило в розшук Ігоря Маркова.

Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. У жовтні 2013 міліція затримала Маркова за підозрою в організації побиття учасників мітингу в Одесі в 2007 році.

Йдеться про події 2007 року, коли у Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети націоналістів проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. У лютому 2014 року Верховна Рада під керівництвом Олександра Турчинова повернула мандат Маркову, а Приморський суд Одеси звільнив його з-під варти.

Марков обрався депутатом в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси) на парламентських виборах 2012 року, після чого увійшов до складу фракції Партії регіонів.

Через рік, 12 вересня 2013 року, Вищий адмінсуд України зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати його реєстрацію як народного депутата через фальсифікації волевиявлення на його користь.

Як відомо, Марков у фракції Партії регіонів був представником "проросійського крила".

Депутат критикував намір України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом і агітував за зближення з Росією та Митним союзом. Останнім часом Марков був частим гостем російського телебачення, на якому критикував дії нинішньої української влади.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування