Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія знехтувала санкціями РБ ООН, прийнявши у себе іранського генерала

Четвер, 13 серпня 2015, 03:37

Російська Федерація порушила санкції Ради Безпеки ООН, прийнявши у себе іранського генерала Касема Сулеймані.

Факт візиту іранського військового діяча до Росії підтвердив під час брифінгу у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає Укрінформ.

 "Так, ми дотримуємося такої думки", - відповів він на запитання, чи вважають США здійсненим фактом візит Сулеймані до Росії.

Водночас Тонер наголосив, що причини візиту іранського генерала до Росії поки що невідомі. "Ми розслідуємо, що було метою його приїзду та зустрічей та чи не суперечить це санкціям Радбезу ООН", – підкреслив заступник речника Держдепу.

Генерал-майор Касем Сулеймані, командир одного зі спецпідрозділів Вартових ісламської революції, включений у так званий "чорний список" ООН з 15 високопосадових військових та політичних діячів Ірану, яких підозрюють у підтримці тероризму та участі в розробці ядерної програми. Йому заборонено виїзд за межі країни.

Минулого тижня деякі ЗМІ повідомляли, що генерал-майор під час візиту до Росії обговорював поставки зброї особисто з президентом Володимиром Путіним. Втім, офіційного підтвердження цього немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування