Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисникам Росії загрожує штраф за порушення закону про "іноземних агентів"

Четвер, 13 серпня 2015, 03:59

Шести правозахисним організаціям загрожує штраф до 500 тис рублів за порушення правил роботи подібних НКО: вони поширювали інформацію в інтернеті без вказівки свого теперішнього статусу "іноземний агент".

Про це пише російське видання "Известия".

"Деякі некомерційні організації, офіційно визнані іноземними агентами, досі порушують правила роботи, які встановлені для подібних НКО, - вони продовжують поширювати в інтернеті матеріали без вказівки свого статусу "іноземний агент", - йдеться в повідомленні.

Серед "порушників" шість НКО: "Трансперенсі Інтернешнл - Р", правозахисний та інформаційно-просвітницький центри "Меморіал", рух "За права людини", "Громадська комісія по збереженню спадщини академіка Сахарова", організація "Громадянське сприяння".

За це їм загрожує штраф до 500 тис. рублів.

Відсутність позначки "іноземний агент" виявили фахівці міністерства юстиції Росії, про що відразу ж сповістили "Роскомнадзор".

Відповідно до закону РФ "Про некомерційні організації" (набрав чинності з 2012 року), НКО, які потрапили до реєстру іноземних агентів, повинні зазначати свій статус у всіх публікаціях в ЗМІ та інтернеті.

В іншому випадку російським законодавством передбачено суттєві штрафи: для посадових осіб - 100-300 тисяч рублів, для юридичних осіб - 300-500 тисяч рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: